Mögelsanering

Liksom vid brandsanering kan sodablästring användas vid mögelsanering.

Försäkringsbolag, entreprenörer, byggare och husägare började inse den fulla effekten av mögel började processen visar löfte i kampen mot den. Sodablästring, oavsett om det används för rengöring av klotter i stadsmiljöer, en brandsanering eller vid mögelangrepp är mjuk, ca 2,5 på Mohs skala av mineral hårdhet (där diamant är 10, är talk 1), men ändå kantig.

Denna vinkel karaktär kristallen beskrivs som ”kniv-liknande” när den betraktas under ett mikroskop. De bästa bakpulver kristaller tillverkas av Natrium Produkter i en state-of-the-art anläggning, som kan producera rätt storlek och form konsekvent.Bakpulver är vattenlöslig, med ett pH nära neutralt och en buffrande effekt också, neutraliserar både syror och baser.
Blästring damm och partiklar kan torkas bort eller sköljs bort, om så är nödvändigt. Bakpulver har alltid haft ett rykte som en säker, ren produkt, både för användaren och miljön (hur många rengöring material skulle du använda för att baka en kaka?). Och när den används på ett effektivt leveranssystem på korrekt tillämpning är bakpulver kostnadseffektiv.

Vid granskningen av bakpulver som ett medium för mögel borttagning, vi behöver koncentrera oss på några av dessa attribut.Först och främst är mjukhet bakpulver kristallen nyckeln. Bakpulver blästring avlägsnar effektivt mögel samtidigt minimera skador på underlaget (dvs. trä, PVC, moderna ledningar, kanal arbete osv) När du använder rätt utrustning installation (korrekta munstycken, media regulatorer, slangar, etc.), bakpulver (kristallstorlek), och teknik (korrekt luftflöde, tryck, anfallsvinkel, etc), medger förfarandet snabbt, effektivt avlägsnande av mögel med ett minimum av skada, avfall och sanering.

Med rätt utrustning, mängden bakning soda användning minimeras. Minimal bakpulver innebär mindre sanering och bättre synlighet. Många entreprenörer får intrycket av att det finns blästermedel som inte kräver någon rengöring (torr is, till exempel). Men är det verkligen så?

När du sand eller spränga mögeltillväxt och sporer mögel från ytan, är de verkligen ”borta”? Tja, nej. Korrekt sanering efter sprängning är nyckeln. En sak om natriumbikarbonat är det faktum att det faktiskt dödar mögelsporer. bara ta bort mögeltillväxt från ytan är helt enkelt inte tillräckligt. Jag rekommenderar starkt samma rengöringsproceduren för alla blästring teknik (bakpulver, torris, cob måltid, etc.) och efter manuell borttagning också.