Exempel på sodablästring av fordon

bilar, även veteranbilar
båtar i trä, aluminium, stål och glasfiber (skadar inte gelcoaten)
motorcyklar
flygplan
tågvagnar
Så länge som bakpulver är på en järnhaltig metall yta, kommer bildas inte rost. För rost att bilda, måste fri fukt och ett surt tillstånd föreligga. I de flesta fall, kombinerar fri fukt med koldioxid i atmosfären för att bilda kolsyra. Denna syra släpper en fri metall (järn) jon, som kombinerar med syre (oxiderar) för att bilda rost. Bakpulver buffrar syrorna, förhindrar utsläpp av fria metalljoner och förhindrar rost.
Oberoende om du behöver få rengjord en hel motor eller någon liten motordel så är sodablästring lösningen på ditt problem. Sodablästring är det optimala sättet att avlägsna fett och smuts och dessutom enkelt. Det behövs inga farliga och frätande ämnen och inte heller behöver man blötlägga och skrubba delarna. Detta gör att själva processen går mycket snabbare och du kan spara värdefull tid – istället för dagar talar vi om timmar.

Eftersom soda är mycket vattenlösligt, innebär det att man med fördel kan sodablästra kritiska motorkomponenter på svåråtkomliga ställen. Efter rengöringen är det bara att blåsa bort dammet eller spola rent med vatten. Traditionella blästringsmetoder använder inte vattenlösliga ämnen som om de lämnas kvar efter rengöringen kan proppa igen små håligheter och i värsta fall orsaka skada.

Exempel på blästringsobjekt:

Motorer (kompletta eller i delar, även kolvar)
lager
kugghjul
växellådor
delar i rostfritt och aluminium
hydraulcylindrar och –ventilbord
Varför välja sodablästring för att rengöra din bil?

Ingen utmattning eller böjningar av material som stål eller aluminium!
Inga skador på glas, gummi eller kromade detaljer!
Tar bort underreds massa och lätt ytrost!
Bakpulver är en naturlig rostskyddsmedel – du behöver inte omedelbart måla!
Bakpulver är vattenlösligt – 100% miljövänlig
Inga rester i trånga utrymmen
Vårt sodapulver är likt bakpulver FDA godkänt, och får användas inom livsmedelsindustrin!
Bakpulver är en helt naturlig, biologiskt nedbrytbart och en helt naturlig avfettning!
Bästa resultat för fordonsindustrin soda blästring uppnås på fordon med den borttagna interiören. Detta tillåter oss att stripa dörren och ramar kaross utan att oroa dig för bakpulver damm kommer in i kupén. Dessutom ger fordon utan motorer oss möjligheten att rengöra motor fack och brandväggar. Underreden kan avfettas och fråntas löst material.