Borttagning av färg på Båtar och Fartyg

Borttagning av giftfärg från båtbottnar utan att skada båten. Lämpar sig för aluminium-, trä-, glasfiber- och stålbåtar. Man kan ta bort alger från bottnen utan att förstöra färglagret. Kan användas för borttagning av lack från träbåtar. Soda skadar inte tätningar (av gummi eller plast).

Sodablästring av marina farkoster ger följande fördelar:

Ingen risk för gelcoat
Primern intakt
Enkel borttvättning av det använda sodamediet på t.ex. en befintlig tvätt område
Sodablästring avslöjar blåsor och andra skrovskador dolt under färg. Detta kan spara potentiella båtköpare tusentals kronor i reparationer
Många båtägare låter marinan/varvet besluta om rengöring och ommålning av båt bottnarna helt enkelt eftersom det inte har funnits många alternativ att välja mellan. Ägare är omedvetna om vad konventionella metoder för rengöring göra för att skador på skrovet.

Varför använda Soda blästring på båtbottnar?
Processen för rengöring och preparering av båtbotten skulle inbegripa följande:

Soda Blästring Båtbottnar

När båten tas upp den första uppgiften, om nödvändigt, är att skrapa bort alla tunga marina tillväxt och havstulpaner med platta blad. Nästa steg kan vara tryck-tvätta botten som kommer att rensa bort ytan av alger. Traditionellt, skulle nästa steg vara slipa skrovet som är den mest destruktiva delen av processen i skrovet rengöring. Det är en mycket svår manuell uppgift och nästan omöjligt att hålla sig från slipning i eller genom gelcoaten. När gelcoaten skadas kan vatten komma mellan den och glasfiber. Det hydrauliska trycket från vattnet börjar sedan orsaka blåsor, sprickor och delaminering av gelcoat. Den ursprungliga gelcoaten är jämn i textur och tjänar som en skyddande barriär av den underliggande glasfibern. Ett målat skikt av botten färg och ägare är helt omedveten om tillståndet i hans skrov på grund av den kosmetiska effekten av färsk färg.

De flesta båtbottnar har aldrig varit helt avskalade helt enkelt eftersom det är kostsamt och mycket arbetskrävande med konventionella metoder. Så i verkligheten är att färgskikt appliceras över en annan och en annan och så vidare. Efter en tidpunkt, men viktigast skrovet integritet minskas för att inte nämna förlusten av båtens operativa resultat till följd av en grov bottenyta och den extra vikten av överdrivna lager av färg.